SHBA gjithmonë në krah të shqiptarëve: Amerika i jep forcave shqiptare 2 milionë dollarë për municione, pajisje, trajnime..

SHBA gjithmonë në krah të shqiptarëve: Amerika i jep forcave shqiptare 2 milionë dollarë për municione, pajisje, trajnime..

Përmes një postimi, Ambasada Amerikane bën me dije se SHBA-të gjatë dy viteve të fundit kanë dhuruar rreth 1 milion dollarë në rinovimin e dy tuneleve të ruajtjes së municioneve, si dhe pajisje dhe trajnime për Forcat e Armatosura Shqiptare.

Të pranishëm në dhurimin e këtyre pajisjeve nga SHBA-të kanë qenë Zëvendës Shefi i Misionit Demian Smith dhe Shefi i Zyrës për Bashkëpunim në Mbrojtje LTC Erol Munir.

Zëvendës Shefi i Misionit Smith tha se një nga pjesët më të rëndësishme të marrëdhënies SHBA-Shqipëri ka qenë partneriteti i jashtëzakonshëm në fushën e mbrojtjes. LAJMI I PLOTE