SHBA ndihmon Kosovën për t’u mbrojtur nga Serbia: Shikoni se me çfarë pajisje të rënda u armatos ushtria jonë

SHBA ndihmon Kosovën për t’u mbrojtur nga Serbia: Shikoni se me çfarë pajisje të rënda u armatos ushtria jonë

Ambasada amerikane në Prishtinë përmes një postimi në Twitter ka njoftuar se pajisjet moderne do të shërbejnë për të mbrojtur kosovarët.

“Duke e fuqizuar FSK-në për t’i mbrojtur më mirë të gjithë kosovarët, javën e kaluar, duke iu falënderuar Komandës Ushtarake të ShBA-së në Evropë, Ambasada e ShBA-së në Prishtinë dhuroi donacion prej mbi 190.000 dollarësh të sistemeve të zbulimit me rreze X dhe pajisje të tjera.

Përderisa i ka trajnuar pjesëtarët e Njësisë për Asgjësimin e Mjeteve Shpë rthyese të FSK-së për përdorim të duhur të këtyre sistemeve”, thuhet në postimin e ambasadës amerikane në Prishtinë.