SHBA në OKB: “Të mbyllet misioni i UNMIK-ut, dialogu Kosovë-Serbi të përfundojë me njohje reciproke!”

Përfaqësuesi i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Këshillin e Sigurimit të OBK-së ka folur për raportin e fundit për Kosovën. Në fjalën e tij, përfaqësuesi i SHBA’ve ka qenë i shkurtër duke thënë se SHBA e ka mirëpritur marrëveshjen për targat dhe gjithashtu duke thënë se kjo marrëveshje është hap përpara për të dy vendet.

Sipas tij, misioni i OKB’së nuk ka luajtur rol në zgjidhjen e çështjës së targave dhe kjo është asistuar nga KFOR-i andaj ka deklaruar se UNMIK-u duhet të përfundojë misionin e vet në Kosovë. LAJMI I PLOTE