SHBA po e pregadit shqiptarin Dritan Abazoviç për kryeministër: Alarmohet e gjithë Serbia

SHBA po e pregadit shqiptarin Dritan Abazoviç për kryeministër: Alarmohet e gjithë Serbia

Tashmë prej një viti mazhoranca proserbe e Malit të Zi e ka futur vendin në një rrjedhë të pasigurtë e të paqartë politike dhe gjeostrategjike.

Njerëzit dhe konceptet panserbe e proruse të mazhorancës aktuale, kanë bërë që Perëndimi të ndryshojë qëndrim:

Nga një status quo dyshuese, të kalojë në një veprim të fortë në një vend anëtar të NATO-s, ku SHBA e Perëndimi kanë interesa të rëndësishme strategjike.

Për një periudhë të shkurtër kohore, i dërguari i SHBA për Ballkanin Gabriel Escobar ka thirrur në Uashington numrin dy të qeverisë së Malit të Zi, ndërkohë që ka vizituar Podgoricën, ku pritet të shkojë sërish në fillim të nëntorit.

Duket se tashmë është e qartë se po përgatitet qeveria e re e Malit të Zi, e cila pritet të krijohet pas zgjedhjeve të rëndësishme lokale për Cetinjën që zhvillohen më 5 dhjetor. LAJMI I PLOTE