SHBA po ndërton bazën ushtarake pranë detit të Kinës: Çfarë po përgatitet, çfarë po ziejnë amerikanët?

SHBA po ndërton bazën ushtarake pranë detit të Kinës: Çfarë po përgatitet, çfarë po ziejnë amerikanët?

Indonezia dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë arritur marrëveshje për ndërtimin e një qendre të re të 3.5 milionë dollarëshe të trajnimit detar në zonën strategjike të Batamit, në ishujt Riau. Ambasadorja amerikane në Indonezi, Sung Kim, u shpreh se qendra do të jetë pjesë e përpjekjeve të të dy vendeve për të shtuar sigurinë në rajon.

“Si mik dhe partner i Indonezisë, SHBA mbetet e angazhuar të mbështesë rolin e rëndësishëm të këtij vendi në ruajtjen e paqes rajonale dhe sigurisë, duke luftuar krimet e brendshme dhe ato transnacionale”, ishte komenti i saj. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE