SHBA vazhdon ta ndihmojë Ushtrinë e Kosovës edhe me pajisje tjera ushtarake

Amerika vazhdon ndihmën për Ushtrinë e Kosovës edhe me 200 pajisje Ushtarake, kundër minave dhe kundër ajrore F0rca e Sigurisë së Kosovës, që tashmë është ushtria qe po paiset me shum autoblinda.

Edhe rreth 200 pajisje ushtarake janë dhurauar nga Amerika. Madje 20 prej tyre pritet të jenë t ankse të renda k undër ajrore, 20 milimetra, e të cilat janë edhe të rezistueshme ndaj m inave.

Por, përveç këtyre do të ketë furnizim edhe me pajisje të tjera, të ngjashme me ato që kanë ardhur deri tash, siç janë Humvee.