Sheshel vazhdon me kërcënimet e tij: “Ushtria serbe të bëhet gati për të ndërhyrë në Kosovë!”

Sheshel vazhdon me kërcënimet e tij: “Ushtria serbe të bëhet gati për të ndërhyrë në Kosovë!”

Kryetari i Partisë R a d ikale Serbe, Vojisllav Sheshel ka thënë se krijimi i poligonit të Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK) në Mitrovicë të Jugut do t’i vënte në rr ezik serbët në Kosovë.

Sheshel deklaroi në programin e televizionit serb, TV Pink se ushtria serbe duhet të jetë e gatshme për të ndërhyrë në Kosovë. Ne duhet të jemi shumë të kujdesshëm, ushtria jonë duhet të jetë e gatshme nëse ai rrezik bëhet real, në mënyrë që të ndërhyjmë menjëherë.

Është një pozicion shumë i rëndësishëm strategjikisht dhe prej andej i gjithë veriu i Kosovës dhe Metohisë mund të kontrollohet me a r më të mira artilerie. Është gjithashtu e rrezikshme pasi shqiptarët nuk kanë të drejtë në baza ushtarake. Ata nuk kanë të drejtë sipas Rezolutës 1244”, tha Sheshel.