Shkencëtarët paralajmërojnë: “Njerëzimi po vrapon drejt një të ardhme të tmerrshme”

Shkencëtarët paralajmërojnë: “Njerëzimi po vrapon drejt një të ardhme të tmerrshme”

Pas dekadave të dështimeve në një përpjekje për ta ngadalësuar ndryshimin e klimës dhe të gjitha pasojat e saj, civilizimi është në prag të kolapsit, pohon një ekip shkencëtarësh.

“Shkalla e kërcënimit ndaj biosferës dhe të gjitha formave të saj të jetës – përfshirë njerëzimin – është në të vërtetë aq e madhe sa është e vështirë të kuptohet edhe nga ekspertë të mirëinformuar”, theksojnë studiuesit në revistën Conversation. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE