Shoku i Putinit, Lukashenko e kërcënon Evropën: “Mendoni para se të flisni!”

Shoku i Putinit, Lukashenko e kërcënon Evropën: “Mendoni para se të flisni!”

Presidenti i Bjellorusisë, Aleksander Lukashenko, ka këcrënuar me hakm arrje ndaj çfarëdo sanksioni të ri të Bashkimit Evropian, përfshirë mbylljen e gazsjellësit të gazit natyror dhe qarkullimit të mallrave përmes territorit të vendit të tij, pas eskalimit të krizës me emigrantë në kufirin me Poloninë.

“Ne po e nxejmë Evropën, ata ende po na këcrënojnë se do ta mbyllin kufirin. Po nëse ne e ndërpresim gazin natyror atje? Prandaj, do t’u rekomandoja udhëheqësisë polake, lituanëve dhe njerëzve tjerë të pakrye të mendojnë para se të flasin”, tha Lukashenko. DEKLARATA E TIJ E PLOTE