Shqiptarët ngrihen në këmbë në mes të Greqisë: “Është bërë padrejtësi e madhe!”

Shqiptarët ngrihen në këmbë në mes të Greqisë: “Është bërë padrejtësi e madhe!”

Komuniteti shqiptar ditën e djeshme është mbledhur në sheshin e Klauthmones duke ngritur fort zërin për të kërkuar të drejtat e tyre dhe njohjen e kontributeve që ata kanë dhënë ndër vite për shtetin fqinj.

Kërkesa kryesore e tyre është te shfuqizohet ligji qe thotë se duhen 40 vjet qendrimi ne Greqi per te fituar pension. Eshte protesta e trete qe behet dhe per momentin qeveria Mitsotakis po rishikon kerkesen e tyre. Komuniteti shqiptar që mori pjesë në protestë tha se kjo është një padrejtësi që është pranuar edhe në parlamentin grek. LAJMI I PLOTE