Shteti i njohur jep alarmin: Toka po përpin shtëpitë, lumenjtë po marin para banorët

Shteti i njohur jep alarmin: Toka po përpin shtëpitë, lumenjtë po marin para banorët

India po përballet me ditë t ragjike për shkak të pë rmbytjeve katastrofike. Ujërat që vërshojnë fuqishëm në rrugë dhe rrëshqitjet masive të dherave kanë marrë të paktën 100 jetë njerëzish.

Dhjetëra banesa janë përpirë nga toka në Indi dhe Nepal. Një shtëpi me 5 anëtarë të një familjeje u v arros nën tokë, në Uttarakhand. Mbi 100 turistë u bllokuan në një zonë turistike pasi lumi doli nga shtrati. Digat e lumenjve po i afroheshin shenjës së rrezikut kur autoritetet evakuuan mijëra njerëz drejt vendeve më të sigurta. VIDEO