“Spanja drejt kthesës historike karshi Kosovës!”

“Spanja drejt kthesës historike karshi Kosovës!”

Qeveria e Pedro Sanchezit po përgatitet për një kthesë historike sa i përket qëndrimit të Spanjës për Kosovën. Qeveria spanjolle pritet ta njoh de fakto shtetin e Kosovës.

Burime diplomatike për gazetën spanjolle, “The Objective” thonë se fillimisht mund të hapet një zyre tregtare apo kulturore në Prishtinë, siç ndodhi gjatë regjimit të Frankos me BRSS-në dhe vendet e tjera k0muniste, pa nënkuptuar njohjen e plotë.

Nga Zyra për Informim Diplomatik (OID) i kanë thënë gazetës se këto opsione nuk janë në tavolinë për momentin dhe se të tjera janë duke u studiuar. LAJMI I PLOTE