Tronditet Franca, zbulohet skandali i madh: Francezët po armatosen ilegalisht, çfarë po zihet?!

E përditshmja franceze “Mediapart” ka shkruar se policia franceze ka nisur një hetim të gjerë kundër k ontrabandës së a rmëve. Deri tani në kuadër të hetimit janë konfiskuar më shumë se 200 a rmë, të cilat do t’u shiteshin trafikantëve të d r ogës dhe grupeve të eks tremit të djathtë. Sipas lajmit të gazetës pjesë e grupit k riminal janë tre oficerë francezë, përfshirë dy pensionistë, dhe shoferi i ministres franceze të Mbrojtjes Florence Parly.

Mësohet se shoferi me origjinë ushtarake akuzohet për sigurimin e a rmëve, mbajtjen e tyre dhe pse ka qenë anëtar i grupit k riminal. Ai kishte hyrë në punë në Ministri në korrik 2020 dhe e ka shoqëruar ministren në disa udhëtime të saj gjashtë muaj para se të zbulohej skandali i k ontrabandës së a rmëve. Gazeta shtron pyetjen se si ka arritur të kalojë filtrin e sigurisë së Ministrisë së Mbrojtjes një person i përfshirë në k ontrabandën e a rmëve.