Trupat amerikane do të rikthehen në trojet shqiptare: Helikopterët dhe blindat ushtarakë bëhen gati

Ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi vizitoi mjediset e Shkollës së Trupës në Bunavi, ku bisedoi me studentë të vitit të parë si dhe ndoqi disa orë stërvitore.

Gjatë fjalës së tij, ministri Peleshi u tregoi rekrutëve të rinj për ambiciet e qeverisë dhe Ministrisë së Mbrojtjes për modernizimin e Forcave të Armatosura që së pari ka nisur nga Akademia e FA.

Peleshi bëri të ditur se tashmë kanë nisur diskutimet me njërin nga institucionet kampion të edukimit siç është Akademia ushtarake e West Point në SHBA, nga i cili do të adoptohen modelet, standardet dhe arritjet edhe në Akademinë e FA. Po ashtu ministri Peleshi tregoi edhe projektet që janë në funksion të kësaj akademie. LAJMI I PLOTE