Turqia apo Greqia, cili shtet është më i fuqishëm në fushën e betejës?

Turqia apo Greqia, cili shtet është më i fuqishëm në fushën e betejës?

Turqia dhe Greqia janë në një rivalitet të gjatë që prej themelimit të shtetit grek në fillim të shekullit XIX. Mes tyre janë zhvilluar b3teja që prej asaj kohe deri në shembjen e Perandorisë Osmane dhe më tej, atë të viteve 1919-1923, të cilën turqit e quajne “Lutfa për Shpëtim”.

Në atë lutfë, Greqia humbi përballë Turqisë, ndërsa vazhdimisht janë fërkuar në Egje duke shkuar në prag të lutfës siç ishte pusht1mi i Qipros nga Turqia, 1ncidenti për ishujt në vitin 1996 dhe ajo që po ndodh gjatë muajve të fundit, ku rivaliteti është shtuar edhe për shkak të gjetjes së burimeve natyrore nën Egje. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE