Turqia fillon prodhimin e tankut kombëtar “Altay”

Turqia fillon prodhimin e tankut kombëtar “Altay”

Turqia dhe Republika e Koresë (Koreja e Jugut) nënshkruan një marrëveshje bashkëpunimi ushtarak për të siguruar një motor të prodhuar nga Koreja për programin kryesor të tankeve turke Altay.

Ministri i Punëve të Jashtme të Republikës së Turqisë shkroi në Twitter se ministri i Administratës së Programit të Përvetësimit të Mbrojtjes së Koresë së Jugut (DAPA), Kang Eun-ho, e informoi atë për nënshkrimin e deklaratës së synimit për furnizimin e motorëve të tankeve Altay. LAJMI I PLOTE