Turqia jep alarmin! – Amerika merr vendimin e madh, do të ndërtojë bazë ushtarake 600 metra afër kufirit turk

Turqia jep alarmin! – Amerika merr vendimin e madh, do të ndërtojë bazë ushtarake 600 metra afër kufirit turk

Tensi0ni vijon të jetë i lartë mes Turqisë dhe SHBA-ve. Sipas mediave lokale, gjasat janë që ky tensi0n të rritet pasi amerikanët kanë planifikuar të ngrënë një bazë ushtarake të përbashkët me kurdët që kanë kontrollin e veriut të Sirisë, të cilët Turqia nga ana e saj i konsiderohen si terr0ristë.

Nga ana tjetër, SHBA-të i shohin kurdët e YPG si aleatët më të besuar në atë rajon duke i ofruar shpesh edhe mbështetje ushtarake. Baza pritet të ndërtohet vetëm 600 metra larg kufirit të Turqisë me Sirinë, gjë që ka shkaktuar mjaft shq3tësim në Ankara pasi në këtë mënyrë SHBA-të rikonfirmojnë mbështetjen ndaj kurdëve në Siri.