Turqia zbulon raketèn detare dhe jep mesazhin: “Frikè për armiqtë, sigurti për miqtë”

Turqia zbulon raketèn detare dhe jep mesazhin: “Frikè për armiqtë, sigurti për miqtë”

Turqia testoi ràketën e saj Atmaca, prodhim nga kompania vendase e industrisë ushtarake Roketsan, me rreze te gjatë veprimi. Atmaca u testua me sukses në Sinop.

Të shtënàt me shënj3stër provë në det u kryen nën mbikëqyrjen e komandantit të forcave detare, Admiralit Adnan Ozbal dhe guvernatorit Erol Karaomeroglu. Parulla “Fr1kë për àrmiqtë, siguri për miqtë” u përdor për ràketën e prodhimit plotësisht vendas.