Turqit në festë, Erdogan: “Kufizimet e pandemisë do të hiqen gradualisht”

Turqit në festë, Erdogan: “Kufizimet e pandemisë do të hiqen gradualisht”

Presidenti i Turqisë Erdogan, bëri me dije se do të fillojë gradualisht kthimi në normalitet dhe se në disa provinca do të hiqen bll0kimi i vendosur si pas0jë e parandalimit të përhapjes së pandemise. Ky vendim erdhi bazuar në të dhënat e fundit epidemiologjike, shkruajnë mediat e huaja.

Kujtojmë se masat për bll0kime në Turqi u vendosën nga dhjetori për shkak të rritjes së masave, ndërsa qeveria ka në plan të hapë gradualisht shkollat nga 1 marsi. Pas një takimi me kabinetin Erdogan tha se vendimi për rihapur kafenetë dhe restorantet do të merret në ditët në vijim, ndërsa u kërkoi qytetarëve t’i përmbahen masave.