Ukraina sulmon Rusinë me dronët turk: Putin menjëherë reagon duke i nisur tanket në kufi

Ukraina sulmon Rusinë me dronët turk: Putin menjëherë reagon duke i nisur tanket në kufi

Ushtria e Ukrainës ka konfirmuar se ka kryer s u l m in e saj të parë duke përdorur një dron të a r m atosur Bayraktar TB2 të prodhimit turk. TB2 s hk a t ërroi një obus 122 mm D-30 që i përkiste forcave separatiste të mbështetura nga Rusia në rajonin lindor të Donbass të vendit, që autoritetet ukrainase thanë se ishte përgjegjës për v ra s j en e një prej ushtarëve të saj dhe p l a gosjen e një tjetri.

Ky është ko nf likti i parë ku u përdor droni Bayraktar, i cili tashmë është përdorur me efekte të mëdha në vitet e fundit nga forcat turke në Siri , nga forcat e qeverisë libiane në atë vend dhe nga ushtria e Azerbajxhanit kundër trupave armene në Nagorno. VIDEO