Ushtria gjermane vihet në gatishmëri, pas asaj që Vuçiç e kërcënoi me luftë Kosovën!

Ushtria gjermane vihet në gatishmëri, pas asaj që Vuçiç e kërcënoi me luftë Kosovën!

Presidenti serb Aleksandër Vuçiç dërgoi një këcrënim I ufte në vendin e tij fqinj, Kosovën, shkruan gazeta gjermane Bild. Por sa e pasigurt është situata për ushtarët tanë në Kosovë?

Gazeta BILD kontaktoi komandën e kontrollit të Bundesver pranë Potsdam, pasi Gjermania është gjithashtu pjesë e forcës së sigurisë të NATO -s – KFOR në vendin e vogël të Ballkanit dhe aktualisht ka 80 ushtarë.

Një zëdhënës i komandës operacionale për BILD tha se: “Situata në kufirin verior Kosovë-Serbi është e tensionuar dhe ka një potencial latent për përshkallëzim. Për këtë arsye, situata po monitorohet nga afër ”.

Ndër të tjera, patrullat tani po përforcohen. Dhe, mandati i NATO -s në terren gjithashtu lejon që mjetet ushtarake të përdoren për të mbrojtur vendin, nëse Serbia, për shembull, pushton Kosovën . LAJMI I PLOTE