Ushtria serbe në krizë: 10 mijë ushtarakë largohen për shkak të kushteve të këqija

Ushtria serbe në krizë: 10 mijë ushtarakë largohen për shkak të kushteve të këqija

Sindikata Ushtarake e Serbisë paralajmëroi se “për shkak të kushteve të këqija”, “afër 10,000 profesionistë të trajnuar” u larguan nga Ushtria Serbe në pesë vitet e kaluara dhe se gjendja e funksionimit të ushtrisë, kur bëhet fjalë për burimet njerëzore, është “larg asaj që tregohet për shtetin nga zyrtarët ushtarakë”, shkruan agjencia serbe e lajmeve, “Beta”.

Sindikata Ushtarake e Serbisë tha se ata mirëpresin çdo modernizim dhe pajisje për ushtrinë, por shtoi se ata do të ishin “më të lumtur” nëse Vuçiq do të deklaronte se investimi në burimet njerëzore të Ushtrisë së Serbisë do të jetë një prioritet në periudhën e ardhshme. LAJMI I PLOTE