Veçoritë e snajperit të frikshëm ‘M82 Barrett’ të Njësisë Speciale Intervenuese – e dhuruar nga Ushtria Amerikane!

Veçoritë e snajperit të frikshëm ‘M82 Barrett’ të Njësisë Speciale Intervenuese – e dhuruar nga Ushtria Amerikane!

Gjatë parakalimit të Njësisë Speciale Intervenuese të Policisë së Kosovës disa vite më parë, me rastin e shënimit të përvjetorit të pavarësisë së Kosovës, njerëzve të pranishëm në sheshet e Prishtinës u ka rënë në sy një a r m ë e gjatë, me zmadhues e karikator të madh. Për çfarë a r m e bëhet fjalë?

A r m a ngjyrë pluhuri, e cila shihet në duart e pjesëtarëve të Njësisë Speciale Intervenuese quhet “M82 B arret” dhe prodhohet në Shtetet e Bashkuara. Ajo peshon saktësisht 14 kilogramë dhe është e gjatë 140 centimetra, transmeton Gazeta Express. Në ushtrinë amerikane, kjo a rm ë njihet edhe si “M107”. M82-shi është a r më e gjatë gjysmautomatike me precizitet të lartë.Reklamë LAJMI I PLOTE