Veprimi që po shkakton tërmet: Rusia u shpallë ‘luftë’ 32 shteteve në Detin e Zi

Veprimi që po shkakton tërmet: Rusia u shpallë ‘luftë’ 32 shteteve në Detin e Zi

Rusia vijon të tregohet a gresive ndaj vendeve Perëndimore. Stërvitja e fundit në Detin e Zi ka rritur edhe më tepër tensionet. Përballë flotës së perëndimit është vendosur ajo ruse, përmes të cilës Putini është duke këcRënuar dita ditës për përshkallëzim të situatës. Madje, gjatë stërvitjeve të fundit, Rusia ka testuar edhe r aketat hipersonike, një ndër prodhimet më të fundit të vendit.

Kriza arriti kulmin në momentin kur avionet dhe anijiet ruse këcRënuan hapur destrojerin britanik “HMS Defender” duke h edhur madje edhe b0mba në itinerarin e tij, gjë që shkaktoi reagimin e fortë të Britanisë së Madhe si edhe NATO-s. Sëfundmi, avionët ruse janë duke ndjekur nga afër stërvitjen e 32 shteteve në Detin e Zi duke këcrënuar vazhdimisht këdo që i afrohet ujërave të Krimesë së pushtuar prej tyre në vitin 2014.