Vjen lajmi madh nga Amerika: “Serbët kanë mjaft të drejta në Kosovë, Zajednica është i tepërt!”

Drejtori i Programit për Paqen dhe të Drejtat në Universitetin Columbia, David Phillips thotë se Kosova duhet të kërkojë të drejta për shqiptarët e Preshevës siç kanë serbët në Kosovë.

Nga Brukseli po presin që Kosova të gjejë sa më parë ndonjë modalitet për zbatimin e Marrëveshjes së Asociacionit të komunave me shumicë serbe.

Megjithatë pavarësisht presionit nga Bashkimi Evropian, Kosova nuk ka bërë ndonjë lëvizje në këtë drejtim.

Qeveria aktuale e sheh Asociacionin si lëvizje të dëmshme për vendin, dhe ngjashëm po mendon edhe drejtori i Programit për Paqen dhe të Drejtat në Universitetin Columbia, David Phillips. LAJMI I PLOTE