Vjen mesazhi i fuqishëm nga SHBA: “Serbia nuk mund ta zhbëjë pavarësinë e Kosovës!”

Vjen mesazhi i fuqishëm nga SHBA: “Serbia nuk mund ta zhbëjë pavarësinë e Kosovës!”

“Serbia duket se e shijon iluzionin se Kosova është ende provincë serbe, përkundër faktit se pavarësia e Kosovës është një realitet i palëkundur”.

Kështu fillon shkrimi i profesorit amerikan Alon Ben-Meir i cili më tutje thotë se Serbia e di që pavarësia e Kosovës dhe shteti i Kosovës nuk do të zhbëhen kurrë por nuk e pranojnë këtë.

“Tani mund të jetë koha e përshtatshme që Serbia të pajtohet me mizoritë e saj të kaluara dhe të patregueshme kundër shqiptarëve të Kosovës.

Sa më shpejt që Beogradi të pajtohet me të kaluarën e vet, aq më shpejt mund të fillojë vet-shpëtimin moral pa të cilin do të vazhdojë të prangoset pa asnjë shëlbim të dukshëm. LAJMI I PLOTE