Vuçiç për Ushtrinë e Kosovës: “Ajo nuk është e fortë, por e ka Ushtrinë Amerikane pas vetes!”

Duke komentuar paraIajmërimin e ministrit kroat të Mbrojtjes se Kroacia është e gatshme të ndihmojë Kosovën në synimin e saj për transformimin f0rcës së sigurisë në ushtri, si dhe për të rritur numrin e ushtarëve të saj në KFOR pesë herë, Vuçiq tha se ushtria kroate pesë vjet më parë ishte dy herë më e f0rtë se ajo serbe, por nuk jo edhe tash.

“Kroacia ka një ushtri shumë të f0rtë. Shqiptarët në Kosovë nuk janë në atë nivel, por e kanë Bondsteel-in dhe ushtrinë amerikane pas vetes. Le ta bëjnë ata punën e tyre. Serbia është një vend sovran dhe do të bëjë pjesën e saj. Unë me krenari mund të them sot se ushtria serbe nuk është më e d0bët se ndonjë ushtri tjetër në fqinjësi, pa llogaritur ato rumune dhe hungareze. Ne po f0rc0hemi shpejt. Të gjithë të tjerët nuk janë më të f0rtë se Serbia”, tha ai.