Zbulohen shifrat maramendëse: Ja sa është numri i ushtarëve amerikanë jashtë vendit të tyre!

Sa është numri i anëtarëve të trupave amerikane jashtë vendit? Uashingtoni ka mbajtur midis 150,000 dhe 200,000 trupa jashtë vendit dhe ky numër ndryshon në varësi të përfshirjes së SHBA në k0nfliktet ushtarake të huaja.

Numri i anëtarëve të trupave amerikane ndryshon nga koha në kohë në përputhje me ndryshimet në qëndrimet amerikane për çështje të ndryshme.

Natyra sekrete e të dhënave për vendosjen e trupave amerikane në disa zona nuk lejon botimin e të dhënave të sakta për numrin e përgjithshëm të këtyre forcave dhe në shumë raste natyra e misioneve të tyre nuk dihet. LAJMI I PLOTE