Zbulohet dokumenti i CIA-s: “Serbia i krijoi turqit në Kosovë për ta zhdukur identitetin shqiptar!”

Zbulohet dokumenti i CIA-s: “Serbia i krijoi turqit në Kosovë për ta zhdukur identitetin shqiptar!”

Autoritetet jugosllave shfrytëzuan injorancën e popullatës së shqiptarëve me pretekstin se ata ishin turq për shkak të besimit të tyre mysliman, mohuan pastaj të drejtën për të folur gjuhën e tyre dhe u përpoqën të zhduknin traditat e tyre dhe ndjenjat patriotike dhe kombëtare.

Dokumenti thotë së në Kosovë, nuk ka pasur kurrë turq, por familje shqiptare që flisnin turqishten. Dhe pushteti serbo-komunist kishte dhënë privilegje për familjet shqiptare që dërgonin fëmijët e tyre në shkollat turke. Ata shkuan aq larg sa nxiten edhe përçarje mes shqiptarëve mysliman dhe shqiptarëve katolikë. LAJMI I PLOTE