Zbulohet dokumenti: “Ky është ushtari serb që kishte rrethuar shtëpinë e Adem Jasharit!”

Serbi Milorad Ulemek Legija, kishte rrethuar shtëpinë e Adem Jasharit më 5 mars 1998. Bazuar në të dhënat nga nota zyrtare e Departamentit të Sigurisë Shtetërore bërë dy muaj pas përle shjeve, një dokument i cili është poblikuar në mediat serbe tregon se si ishte zhvilluar operacioni në Prekaz.

Para se të vije agimi i 5 marsit, pjesëtarët e UÇK-së, s u lm uan një patrullë policore në fshatin Laushë. Gjatë s u l mit, dy pjesëtarë të forcave të policisë serbe u p l ago sën. Forcat serbe u urdhëruan menjëherë për të shkuar më operacion sekret. Atyre u është dhënë detyra e gjetjes dhe n eutralizimit të pjestarëve të UÇK-së. Milorad Ulemek, komandant i JSO, ishte përgjegjës për këtë veprim. LAJMI I PLOTE