Zbulohet dokumenti sekret: Lufta në Ballkan është shumë afër, serbët po e bëjnë gati ushtrinë e tyre

Përfaqësuesi kryesor i Bashkësisë Ndërkombëtare në Bosnje ka paralajmëruar se ky shtet është në rr ezikun e pashmangshëm të ndarjes, dhe se ka mundësi shumë reale të rikthimit të lutfës.

Në një raportim për OKB-në që është parë nga the Guardian, Christian Schmidt, përfaqësuesi i lartë për Bosnje dhe Hercegovinë, tha që nëse separatistët serbë materializojnë këcrënimet e tyre për të rikrijuar ushtrinë e tyre, duke i ndarë forcat e a rmatosura në dy pjesë, atëherë duhen më shumë forca paqeruajtëse për të ndaluar rrëshqitjen drejt lutfës. LAJMI I PLOTE