Zbulohet marrëveshja e vitit 1999: Kjo është arsyeja që Serbia nuk mund ta fus asnjë ushtarë në territorin e Kosovës

Zbulohet marrëveshja e vitit 1999: Kjo është arsyeja që Serbia nuk mund ta fus asnjë ushtarë në territorin e Kosovës

Marrëveshja e Kumanovës (ose Marrëveshja ushtarako-teknike në Kumanovë) i dha fund dh u n ë s serbe në Kosovë si një parakusht për ndaljen e b0mbardimeve të NATO-s mbi caqet strategjike serbe.

Me këtë marrëveshje, Serbia detyrohej të tërheqë të gjitha forcat e saj policore dhe ushtarake nga Kosova. Marrëveshjen e Kumanovës, ndërmjet NATOS dhe RFJ-së, e nënshkrua më 9 qershor 1999, hyri në fuqi më 11 qershor 1999.

Atë e nënshkruan Michael Jackson, komandanti i parë i KFOR-it në Kosovë, dhe ish-shefi i Shtabit të Armatës së Serbisë, gjenerali Nebojsha Pavkoviq. LAJMI I PLOTE