Zvicra ka problem me policët, ja arsyeja!

Policët që refuzojnë të zbatojnë ligjin në fuqi bëjnë shkelje që ndiqet penalisht, ka thënë Florian Näf nga Fedpol. Shoqata “Wir für euch” (“Ne për ju”) bën thirrje për lutfë kundër masave te k0r0nës. Madje, ajo thotë që “kushdo që zbaton masat e K0r0nës duhet të raportohet – kështu shkruan shoqata “Ne për ju” në faqen e saj. Shoqata ngre disponimin kundër shtetit ligjor zviceran. Sipas deklaratave të tyre, ata thirren në detyrën e tyre për të mbrojtur dhe mbështetur të drejtat themelore të të gjithëve.

Sipas gazetës “Tages Anzeiger”, grupi deklaron se përbëhet nga prokurorë, oficerë policie dhe gjykatëse. Por është e paqartë se sa anëtarë ka grupi në të vërtetë. Së fundmi, “Wir für euch” ka publikuar një video të shkurtër ku pozicionohet kundër masave të zbatueshme të k0r0nës, transmeton albinfo.ch. Rreth 40 njerëz me kapuçët e ngritur shihen duke qëndruar në brigjet e Liqenit Walesee (SG).LAJMI I PLOTE