100.000 ushtarë rus presin urdhërin: A mundet që Ukraina ta ndalë Rusinë?!

100.000 ushtarë rus presin urdhërin: A mundet që Ukraina ta ndalë Rusinë?!

Ishte një pu5htim ushtarak rus në shkallë të gjerë i Ukrainës, që përfshinte rreth 130,000 personel ushtarak,
kryesisht nga njësitë e kombinuara ushtarake 20-të dhe tetë.

Parashutistët nga divizionet 76 dhe 96 të forcave ajrore kaluan kufirin ukrainas nga veriu dhe u nisën drejt Kharkivit. Nga juglindja, divizionet e suImeve ajrore, përfshirë atë shtatë dhe 106-të, lëvizën për të marrë nën kontroll rajonet, që veçse ishin pjesërisht të pushtuara, në Donetsk dhe Luhansk, dhe më pas u zhvendosën nga perëndimi, deri në periferi të Dnipros, një qytet tjetër i madh. ANALIZA E PLOTE