Kjo është baza më e madhe ushtarake amerikane e ndërtuar jashtë SHBA-së: 11 miliardë dollarë investim, 25 mijë ushtarë..

Kjo është baza më e madhe ushtarake amerikane e ndërtuar jashtë SHBA-së: 11 miliardë dollarë investim, 25 mijë ushtarë..

Dihet botërisht se Shtetet e Bashkuara kanë ushtrinë më të fuqishme në botë, dhe jo më kot konsiderohet si vendi më me ndikim në planetë.

Këtë gjë më së miri e dokumentojnë bazat ushtarake që i ka të vendosura në vende të ndryshme të botës, ajo çfarë u bie më së shumti në sy, është baza më e madhe ushtarake e ndërtuar jashtë SHBA-së, e cila gjendet në Korenë e Jugut shumë afër kufirit me Korenë e Jugut.

Bëhet fjalë për kampin “Humphreys” që lirisht mund të thuhet se i ngjan një qyteti amerikan. Konsiderohet si baza më e madhe ushtarake e ndërtuar jashtë kufijve të SHBA-ve, dhe gjendet rreth 40 milje në jug të Seulit dhe 60 milje nga vija kufitare me Korenë e Veriut. VIDEO