Ky është shteti që fitoi miliarda euro nga shitja e mjeteve ushtarake për vitin 2021

Ky është shteti që fitoi miliarda euro nga shitja e mjeteve ushtarake për vitin 2021

Eksportet e amrëve dhe pajisjeve ushtarake të Gjermanisë thyen një rekord këtë vit, duke arritur në rreth 9.04 miliardë euro.

Sipas agjencisë gjermane të lajmeve (DPA), Ministria gjermane e Ekonomisë ka deklaruar se qeveria këtë vit ka
miratuar shitjen e amrëve dhe pajisjeve ushtarake me një vlerë rreth 9.04 miliardë euro.

Berlini rekordin e mëparshëm vjetor nga shitja e amrëve dhe pajisjeve ushtarake e kishte në vitin 2019 me 8.02 miliardë euro.