Rusia ‘blindon’ qiellin: Ky është “përbindëshi” i ushtrisë ruse që zbulon çdo avion spiun!

Rusia ‘blindon’ qiellin: Ky është “përbindëshi” i ushtrisë ruse që zbulon çdo avion spiun!

Forcat Hapësinore Ruse morën avionin e shtatë të modernizuar të zbulimit të radarëve me rreze të gjatë A-50U. Bordi tjetër i tillë do t’u dorëzohet trupave në vitin 2023.

A-50U mori një sistem të ri fluturimi dhe navigimi dhe pajisje elektronike më të lehta në bord. Për shkak të kësaj është rritur diapazoni i fluturimit dhe koha për kryerjen e një misioni luftarak.