Turqia e kërcënon Greqinë: “Mos na detyroni ta pushtojmë Selanikun!”

Turqia e kërcënon Greqinë: “Mos na detyroni ta pushtojmë Selanikun!”

Këshilltari i Presidentit turk Erdogan, Yiğit Bulut ka këcrënuar hapur Greqinë.
“Nëse struktura perandorake botërore vazhdon të suImojë kombin e madh turk në çdo fushë, atëherë kombi i madh turk do të kthehet në kufijtë e Betimit Kombëtar” shkruan ai në një postim në Twitter.

Betimi kombëtar turk është deklarata e vitit 1920, e gjashtë pikave të nacionalistëve turq që
përcaktojnë kufijtë e Republikës së ardhshme turke, në kufijtë e Perandorisë Osmane gjatë Lutfës së Parë Botërore,
ku përfshihen “zonat e Kirkutit, Selaniku, Aleppos dhe Mosuli”.