Turqia fuqizohet edhe në hapësirë: Nesër lëshon satelitin kombëtar nga SHBA-ja

Turqia fuqizohet edhe në hapësirë: Nesër lëshon satelitin kombëtar nga SHBA-ja

Fillon aventura hapësinore e satelitit Türksat 5B, i dyti i satelitëve të gjeneratës së pestë. Sateliti do të lëshohet në një r aketë Falcon 9 nga baza e Kepit Canaveral të dielën.

Numërimi mbrapsht vazhdon që sateliti Turksat 5B të dërgohet në hapësirë. Sateliti do të lëshohet me një r aketë Falcon 9 të dielën nga Baza e Cape Canaveral e Space X në Florida, SHBA.

Duke bërë një deklaratë për satelitin Türksat 5B, i cili do t’i shtojë fuqi të madhe kapacitetit të komunikimit të Turqisë, Ministri i Transportit dhe Infrastrukturës Adil Karaismailoğlu tha se me Türksat 5B, pajisjet e projektuara në vend do të dërgohen për herë të parë në hapësirë.