Zbulohet sekreti, ja cila është arsyeja që Izraeli nuk mund të sulmohet

Që kur filloi k0nflikti këtë javë, rreth 2.300 r a keta janë hedhur në Izrael nga Gaza. Sipas ushtrisë izraelite, rreth 90% e r a ketave janë dedektuar nga Kupola e Hekurt e sistemit mbrojtës r ak etor të Izraelit.

Kupola e Hekurt, që funksionon që prej viti 2011, është krijuar posaçërisht nga këcrënimet hyrëse, me rreze të shkurtër. Ajo konsiderohet si një ndër sistemet më të përparuara të mbrojtjes r a ketore, ajo përdor radarë për të identifikuar dhe e l i minuar këcrënimet hyrëse r a ketore, përpara se ato të shkaktojnë d ëme.